Vaša poruka je uspešno poslata
Nazad

SAČEKAJTE ODGOVOR

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, nazovite nas

Napomena: Vaša rezervacija nije potvrđena dok Vas ne kontaktiramo.

Naša priča

Ljubav prema Srbiji i tradiciji zamenilo je snagu kapitalizma.
Uslovilo je ponovno oživaljvanje hotela u Grdelici zahvaljujući napornom radu u Americi čika Stevan je vratio čari svog detinjstva žitelja Grdelice i okoline.

Grdelica (varoš) je gradsko naselje grada Leskovca u Jablaničkom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 2136 stanovnika. Ovde se nalazi Crkva Sv. Jovan Krstitelj u Grdelici.

Grdelica je dobila ime po utvrđenom naselju Kale koje se zvalo Grad Jelica. Od ovog naziva ime je najpre skraćeno u Gradelica da bi na kraju postalo Grdelica. Ostaci ovog utvrđenog naselja vidljivi su i danas.

Varoš leži na ulazu u Grdeličku klisuru, sa njene severne strane, na 225 m nadmorske visine. Nalazi se na glavnoj moravsko-vardarskoj arteriji pa pored nje prolaze železnička pruga i Auto-put. Na 17 km severno od Grdelice nalazi se Leskovac, 11 km južno od nje je Predejane a istočno je Vlasotince, udaljeno 13 km. Iznad varoši nalazi se brdo Kale, kupastog oblika, sa nekadašnjim utvrđenjem, visoko 361 m.

Istočno od varošice, na nekoliko stotina metara uzvodno Kozaračkom rekom, nalazi se selo Grdelica, južno je zaselak Bojišina a na samom brdu, iznad varošice, nalazi se zaselak Dedina bara gde je duže vreme bilo sedište grdeličke opštine.

team-member-img
April 1927

Započeta izgradnja

team-member-img
November 1929

Otvaranje Hotela

team-member-img
Oktobar 2019

Potpuno renoviran

team-member-img
Avgust 2020

WEB PORTAL

April 1927

Započeta izgradnja

November 1929

Otvaranje Hotela

Oktobar 2019

Potpuno renoviran

Avgust 2020

WEB PORTAL